26 Şubat 2010 Cuma

Derleme Dua

Elhamdü lillahi Rabbil alemin ves Salatü vesselamu ala Rasulina Muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ecmain.

Ey alemlerin Rabbi olan yüce Allahım. Sana hamdediyor Hatemul Enbiya Hz. Muhammed Mustafaya, onun âl ve ashabına salât ve selămlarımızı gönderiyoruz.

Allahım bizim Rabbimiz sensin. Senden başka ilâh yoktur. Yaptıklarımızın şerrinden sana sığınıyoruz. Senin bize verdiğin ni’metini de günahlarımızı da ĭtiraf ediyoruz. Günahları ancak sen bağışlarsın. Bizi affeyle.

Ya Rabbi okuduğumuz (Yasin-i Şerifi) dergâh-ı uluhiyetinde kabul eyle. Kur’an-ı Kerimi kalplerimize nur eyle. Onunla cennet yolumuzu aydınlat.

Ey Rabbimiz, bize hikmet ver ve bizi Salihlerin arasına kat!

Ey Rabbimiz, bizi ve neslimizi namazını devamlı kılanlardan eyle. Kıyamette hesap olunacağı gün bizi, anamızı, babamızı ve bütün Müslümanları bağışla.

Ey Rabbimiz, kıldığımız namazları kabul eyle, son nefesimizde Kelime-i Tevhid’i söylememizi nasib eyle.

Bizi şeytan’ın şerrinden, düşmanın şerrinden, nefsi emaremizin şerrinden muhafaza eyle. Evimize iyilikler, helal ve hayırlı rızıklar ihsan eyle! Ehl-i İslama selamet ihsan eyle. Kafirlerle cihat etmekte olan Müslümanlara yardım eyle.

Ya Rabbi! Hastalarımıza şifa, dertli olanlarımıza deva ihsan eyle. Bize , anamıza, babamıza,evladlarımıza, akraba ve arkadaşlarımıza ve bütün din kardeşlerimize hayırlı ömürler, güzel ahlak, sıhhat, afiyet, hidayet ve istikamet ihsan eyle!

Ya Rabbi! Günahlarımızı rahmetinle af ve mağfiret eyle. Ölülerimizi bağışla ve yaşayanlarımıza da hayırlar ihsan eyle.

Ey Allahım. Riyadan, nifaktan, her türlü hastalıktan, kazadan, beladan, tembellikten, acizlikten, zelil olmaktan, zulüm etmekten ve zulüm görmekten sana sığınırız.

Ey Allahım. Cimrilikten, müsriflikten, azdıran zenginlikten, doğru yoldan ayrılmaya sebep olan fakirlikten sana sığınırız.

Ey Allahım. Şeytan ve nefsin şerrinden, düşmanın galebesinden, dalalete düşmekten, halis olmayan amelden ve her çeşit günahtan sana sığınırız; bunlardan bizleri koru ya Rabbi.

Ya Rabbi! Bize sarsılmaz bir iman, şükredici kalp, sabredici beden, zikredici dil, hayırlı ömür, Salih evlat, dünya ve ahrette güzellik ihsan eyle.

Ey Allahım! Kendi sevgini, sevdiklerinin sevisini, bütün enbiyanın, Ehl-i beytin ve ashab-ı kiramın sevgisini ve senin sevgine kavuşturacak amel ve işleri nasip eyle.

Bize hakkı hak, batılı batıl olarak göster!

Ya Rabbi! Bu vatanı bizlere bırakan ecdadımızın ruhunu şad eyle! Memleketimize hizmetleri geçmiş ve Allah için harp etmiş dedelerimize rahmet eyle! Yurdumuzu her çeşit düşmandan koru! Çünkü sen her şeye kadirsin!... Dualarımızı kabul eyle! (Amin)

Ey Allahım! Kalbin vesvesesinden, işlerin dağınıklığından sana sığınırız!

Ey Allahım, göğsümüze genişlik ver ve işimizi kolaylaştır!

Ey Allahım! Sağlığın hastalığa çeverilmesinden, birdenbire gelip çatacak azabından ve bütün gazabından sana sığınırız!

Ey Allahım! Bizi hidayetine ulaştır.

Ey başvurulacakların en hayırlısı! Kendisinden istenilenlerin en keremlisi, en çok vereni!

Ey Allahım! Sen, sözümüzü işitiyor, yerimizi görüyor, gizli açık neyimiz varsa biliyorsun. İşlerimizden hiç biri sana gizli değildir .Biz çaresiz, yoksuluz. Senden yardım ve eman diliyoruz. Korkuyoruz. Bir çaresiz Senden nasıl isterse biz de öyle istiyoruz.

Yüce huzurunda boynunu bükmüş, gözlerinden yaşlar boşalan bir kulun sana nasıl dua ederse biz de öyle dua ediyoruz.

Ey Rabbim! Duamızı kabul buyurmaktan bizi mahrum eyleme!

Ey dua edenlerin dualarını kabul eden! Ey ümit bağlananların en üstünü! İslamiyet ve Muhammed (aleyhisselam) üzerindeki himayen hürmetine sana yöneliyoruz. Suçlarımızı bağışla!

Bizi şu durduğumuz yerden ihtiyaçlarımızı yerine getirmiş, dileklerimizi ihsan buyurmuş, temennilerimizi gerçekleştirmiş olarak döndür.

Bizler topluca senin kapına geldik. Şu mübarek yerde hazır bulunduk. Ümidimiz, yüce katındaki sevab ve mükafata nail olmaktır!..

(Ya Rabbi, özellikle kendisi için buraya toplandığımız ve huzuruna hazırlayıp gönderdiğimiz (……….) kardeşimizin dünyada yaptığı kusurları görme. Günahları için sana Salih evladlarını ve hayru hasenatını vesile gösteriyoruz. Varsa günahlarını affet. Mekanını cennet eyle ya Rabbi.)

(Özellikle (…….) kardeşimizi kolaylığa, rahata, mağfirete ve rızana erdir. Allahım! Eğer (…….) kardeşimiz Muhsin ise ihsanını artır. Eğer günahları varsa, onu bağışla, ona güven ile sevinç ve iyilik ver, onu rahmetine yakın kıl.)

(Ey merhamet edenlerin en merhametlisi…. Ailesine, evladlarına, yakın arkadaş, komşu ve yaranına sabru cemil, ecru cezil ve metanet ihsan eyle ya Rab.)

Ey Allahım! İslam üzere yaşamamızı ve iman üzere ölmemizi nasip eyle

Buraya yakından ve uzaktan (dostlarına son vazifelerini gerçekleştirmek için) gelen ve şu anda sana el açmış yalvaran bu cemaatimizin de ölmüşlerine rahmetinle muamele eyle. Bundan sonraki hayatlarına ölümü de dikkate alarak devam etmelerini sağla.

Ey Allahım! İslama ve Müslümanlara yardım eyle. Milletimizi ve memleketimizi her türlü tehliheden koru.. Bize dünya ve ahrette iyilikler ihsan eyle. Bizi ,ana-babamızı ve bütün müminleri bağışla. Şüphesiz sen işiten ve duaları kabul edensin

Amin, Amin, Amin… Bi hürmeti seyyidi’l-mürselin ve’l-hamdülillahi Rabbi’l-Alemin.

Derleyen: Ömer Faruk Ayyıldız (site Admini)


0 yorum: